onsdag 3 november 2010

Greta

Jag har tråkigt så jag tänkte skriva något mer ingående om våra katter. Ni som har träffat dem kan hoppa över kommande tre inlägg men för er andra kanske det är intressant att läsa. Jag är inte en galen kattlady, nejdå.


Vi börjar med den yngsta i familjen:

GRETA


Greta kom till oss i mitten på December 2008. Det var Shins kusins katter som fått en kull på två lurvtroll som man bara inte kunde motstå, Greta och My. Deras pappa är en föredetta vildkatt som kallas Greger (därför Greta heter just Greta) som har väldigt speciellt utseende. Hans päls är fluffig i omgångar: stor man runt halsen, slät över ryggen och stor buskig svans. Greta har ärvt detta och ser mer ut som sin far för varje dag. Just nu har hon fått supermycket burr runt halsen och långa polisonger. .____.


Greta är självklart prinsessan härhemma och det är inte mycket man får göra om inte hon går med på det. Hon tycker det är jobbigt att bli buren/ihållen så allt kel sker på hennes kommando. Hennes dagar går ut på att hitta bästa sovplatsen, ta sig in i skrubben (bilden ovan) och tigga godis genom att gå och gnälla/kvittra i hallen. Hon spenderar mycket tid med sin favoritleksak, en före detta fluffig blå boll som numer är skallig efter all lek, som hon älskar att gömma så inte vi ska hitta den. Eller så lägger hon den i våra sängar och blir jättestolt när vi hittar den mitt i natten. <.<
Hon och Nimbus är bästisar. Det här möter man ofta i vardagsrummet. Greta och Nana är som syskon och brottas mest hela iden. Hon styr fast hon är minst, varje gång hon går fram till någon av de andra så blir hon tvättad och ompysslad utan att behöva ge något tillbaka.

"You got up, and I'm too cute to kick off!"

Greta är en fuling också, så fort man reser sig från soffan så är hon där på en halv sekund och kurar ihop sig så mysigt att man inte vill flytta på henne så man får snällt sätta sig bredvid.


Det här är Greta första eller andra dagen hon var hos oss. Två år senare och hon ser fortfarande ut som en kattunge. <.< Hon har knappt vuxit, hon har bara blivit fluffigare.

Får se vilken av de andra jag väljer till nästa inlägg.

// Grim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar