söndag 27 juni 2010

Ännu en dag i ordningen

Sammanfattning av den senaste tiden: Midsommar var ballt, jag jobbar på ett till äldreboende numer, jag går fortfarande inte ner i vikt och det går inte bra att göra något i deco-väg.

Vi provade att ta med Nana ut i solen idag. Selen är inga problem för henne eftersom vi har låtit henne springa runt med den på i lägenheten. Däremot hade hon stora problem med trapphuset och var en liten gnällig boll i min famn när vi bar ner henne. :'3 Så fort hon kom ner på gräset så var det en hel del gnäll men efter ett tag så lugnade hon ner sig och vågade tillochmed gå runt lite.

Galet fint väder ute. Shin och jag ska ta en promenad upp på stan snart för att hämta hans cykel. Måste även se till att vi fixar ner alla kartonger i bilen som ska till tippen så att jag förhoppningsvis kan göra mig av med dem imorrn. Kartongerna har samlats ihop det senaste året så det är en del. = 3=

Jag började spela Bioshock häromdagen. Jävlar vad jag skriker till ibland, överrasknings-skräck borde vara förbjudet.

// Grim

onsdag 23 juni 2010

Ninja Blade


Ninja blade är ett standard hack n' slash-spel med en inte lika standard storyline...

Vänta lite...

Connect to pokéwalker... byt pokémon... sådär!

Var var jag? JO! I Ninja blade så spelar man Ken, en elitninja vars senaste uppgift är att utrota så kallade Alpha Worms från Tokyos centrum. Dessa parasiter tar över människors kroppar och muterar vissa av dem till groteska monster och andra till lite fulare versioner av sitt originalutseende. Ibland så låter de kroppen vara och tar bara över deras hjärnor vilket gör att de kan lura andra människor att de inte är övertagna och sen BAM så växer det tentakler ur deras öron och folk springer för livet och Ken kommer in och räddar dagen genom att kasta motorcyklar på allt som rör sig.
Japp, det var ungefär så. True story.

Överlag så är Ninja blade ett bra spel. Storyn är helt okej om man bortser från att röstskådespelarna läser sina repliker rakt av vilket förstör mycket av upplevelsen. Iochförsig så förstörde jag lite genom att klä Ken i denna utstyrsel:


Det jag störde mig mest på var däremot inte skådespelarna utan det faktum att de blandade japanska och engelska HELT UTAN ANLEDNING. GAH. Jag förstår om man vill visa karaktärernas olika sidor men om man pratar japanska med sin kollega som också pratar japanska så finns det ingen anledning att byta till engelska mitt i konversationen. Visst om man tar vissa uttryck som inte fungerar på vardera språk men inte 50/50 utan en tydlig anledning.
Nog om det. Grafiken är grym så länge det inte handlar om ansiktsrörelser. Motoriken funkar men den kunde ha varit mycket bättre. Att det dessutom laggade otroligt mycket för mig på vissa delar gjorde det inte bättre. Den största anledningen till att Ken dog för mig var att han inte svarade ordentligt på kommandon och därför trillade ner från väggar och tjaffs. Quick time eventsen var lagom svåra och varierande och de lyfter spelet rejält.

Utöver det så finns det inte så mycket mer att säga. Spelet var ganska kort men intensivt och om de bara hade lagt ner lite mer tid och pengar på att fixa ordentliga skådespelare och till att fixa tekniken så kunde nog Ninja blade konkurrera med andra spel i genren.

// Grim

torsdag 17 juni 2010

Mario & Luigi - Bowser's Inside Story

För någon dag sen så spöade jag sista bossen på det senaste i Mario & Luigi-serien, Bowser's inside story. Då jag inte ens har provat föregångaren Partners in time (bara sett ytterst lite när Shin spelade) så hade jag inte någon riktigt aning om vad jag skulle få uppleva. Jag blev positivt överasskad! :D

När spelet släpptes så tänkte jag ta ner en ROM för att se vad det var för något, men eftersom det inte fanns några som jag fick att fungera vid den tiden så tänkte jag vänta tills jag hittade någon som sålde ett billigt original. Jag behövde inte vänta speciellt länge, Shin köpte nämligen spelet åt mig i Wintereenmas-present, så då var det bara att spela på. :D Dock så kom det en del spel i vägen så det dröjde innan jag verkligen satte mig ner för att spela på riktigt.

Spelet handlar i stora drag om att Peach har blivit kidnappad men denna gång är det inte Bowser som har snott henne, utan en trollkarl (?) vid namn Fawful som, om möjligt, kan mindre engelska än de som översatte NES-spel i början. Bowser lyckas få tag på en kraft som gör att han suger in Peachs svamptjänare inklusive Mario och Luigi i sin kropp, där de måste hjälpa Bowser att först få tillbaka sina vanliga krafter genom att utföra olika uppgifter i olika delar av hans kropp, för att sedan tillsammans med Bowser ta tillbaka prinsessan.


Mario och Luigi har precis återställt Bowsers eld.

Det här spelet hamnar lätt på min topp 5-lista över DS-spel. Grafiken var grym och jag älskar att det är sidescrolling när man är inuti Bowser. Alla uppgifter man fick lösa för att hjälpa Bowser, antingen genom att spela minispel eller genom att spöa upp varelser som tagit sig in i hans kropp, var ett bra avbrott från det klassiska turbaserade stridantet mot diverse monster, vilket för mig i längden blir rätt drygt. Som tur var så är striderna något annorlunda från 'vanliga' RPGs då man faktiskt har chans att undvika motståndarens attacker genom att tajjma kommandon.
Storyn är ganska simpel men den blir så mycket mer tack vare att karaktärerna har sådan personlighet. Bowser är till exempel hetlevrad och vill helst slå på saker tills de fungerar och Luigi är en räddhare som överdriver minsta lilla skrubbsår och vill gärna hålla sig borta från strid överhuvudtaget. Lägg till en stor bit humor och lite halvfreaky personligheter (en fransk jätte till blockdam som vill ha massage av en musklig karl?) och ni har Bowser's inside story.
Spelet utnyttjar även Ds'ens alla funktioner, speciellt när man slåss med Bowser. Hans specialattacker kräver att man tar fram stylusen och till vissa bitar i spelet så måste man hålla konsolen på sidan och blåsa i mikrofonen för att Bowser ska spruta eld. Bara det gör spelet till en hit i mina ögon. En av anledningarna till att jag ens spelade ut Zelda till DS var för att se vad de kunde hitta på med alla funktioner som fanns.
Jag blev lite besviken på att slutbossen inte var så svår som jag hade väntat mig efter att ha hört diverse svordomar från Shin när han spelade Partners in time. Överlag så är spelet lätt för att vara ett RPG och man behöver inte träna upp sina karaktärer överdrivet mycket för att klara sig genom det utan det räcker att spöa på allt man möter åtminstone en gång. Ett bra spel för nykomlingar till genren med andra ord.

Jag tycker att de som vill uppleva en lite annorlunda RPG-upplevelse eller helt enkelt en ny Mario-upplevelse skaffar spelet omgående! Det flyter på bra och helt plötsligt har flera timmar av dagen förvunnit till att se till att Bowsers kroppsfunktioner fungerar som de ska. :'D

// Grim

onsdag 9 juni 2010

Ett stycke DS-kaka

Yosh!
Jag fick äntligen ihop DS'et i Måndags och dessutom fungerar det. Galet najjs! Såhär såg det ut när jag höll på att pillra ihop allting. Dåligt ljus dock. Men sådär ser ett DS lite ut inuti! OBS NAKET:


Idag hittade jag något sött i soffan också:


Farbror Nimbus och prinsessan Greta, natt och dag, Yin och Yang.

Idag tog jag mig äntligen för att dekorera mitt crystal case som jag köpte till DS'et i samband med det gröna skalet. Tycker att det är bättre att dekorera på något man enkelt kan ta bort istället för att kladda direkt på DS'et, eftersom man inte alltid har plats för den extra tjockleken. Jag passade på att ta lite arbetsbilder också, här har jag precis förstört min arm och handled när jag la första omgången 'grådde'.


Jag tyckte inte att det blev speciellt jämt i kantena (och det såg värsta futtigt ut) så jag kladdade på ännu mer, trots att min arm höll på att trilla av.


Swirly swirl~
Efter att man fått ut 'grädden' så man vill ha den är det bara att vräka på med alla sorters dekorativa småsaker man har! Jag rekomenderar inte att använda levande ting såsom fiskar eller andra smådjur, även om de är hemskt söta.


Tadaaa! Ett riktigt girlygirly-skal till mitt DS som går i rosa och ljusblått. Jag är lite kär i kombinationen rosa och grönt numer men hade tyvärr inte speciellt många gröna saker att dekorera med. Måste åtgärdas!
Detaljbilder! En rosa munk och en glasskula har blivit överfallna av chokladsås och strössel.


Jag tyckte det var för lite bling på det hela så jag placerade ut en massa rhinstenar runt rosetterna.


Jag tyckte det såg halvfärdigt ut som det var. Som tur var så köpte jag pärlssnören av en på tradera för nån vecka sen och de passade perfekt till att rama in alltihop med.


Åååh, jag är lite kär i det.

Förra veckan skaffade jag också världens bästa verktyg, åtminstone för de som håller på med deco, minipärlor eller annat småpyssel: En jewel picker! Åh, den är min räddare i nöden! Den ser ut som en penna med en syl längst fram och på spetsen sitter en liten klibbig plutt som man kan få småsaker att fastna på. Det som är extra bra är att man kan reglera klibbigheten på den med enkla medel (fingra på den = mindre klibb, rulla den på en bit tejp = mer klibb). Man får testa sig fram, men poängen är att sakerna ska släppa spetsen då de kommer i kontakt med något som är klibbigare, som lim exempelvis.


Allt blev så mycket enklare för mig. Har haft asmycket problem med rhinstenarna innan då det är i princip omöjligt att få ett bra grepp om dem med pincett. <.<

Det var allt jag hade för den här gån-... JUSTJA! Vi spelade ut Alan Wake igår kväll! Jävlar vad bra det spelet är, om ni inte har spelat det så ta första bästa chans! Grymt spännande storyline, underbara röstskådespelare och skjutsystemet är perfekt balanserat för att man inte ska tröttna för att man inte kommer förbi en massa mörkersaker. :D Dessutom hittar man massor med vapen och ammo överallt (åtminstone på normal mode) så man behöver inte oroa sig för att man ska få slut på sånt (ändå lyckades jag på ett ställe, ffff).

TACK OCH HEJ!

// Grim

måndag 7 juni 2010

Status update

Shin och jag körde hårt hela förra veckan med jogging och promenad om vartannat och detta får man lida för. Jag har (antagligen) lyckats få inflammationer i bägge knäna så jag kunde knappt ta mig ned för trapporna i helgen. Slutsats: Jogga inte när du är överviktig. Så i fortsättningen blir det raska promenader tills min kropp har minskat lite i vikt.

Vikt idag: Fortfarande typ 95.2/.3. Svårt att läsa hekto på Wii Fit.

Bara att kämpa vidare...

Jag fick hem den andra skärmen till DS'et nyss. :D I rätt storlek den här gången, så utöver generell städning så kommer jag sitta och pilla med alla minidelar till det för att få fast skiten. Värst är det där bandet som ska stickas in i världens minsta utrymme för att sedan klämmas fast med den minsta lilla grejen någonsin.

Wish me luck!

// Grim

onsdag 2 juni 2010

Orange vattenkanna

En sån fick jag av mor min idag. Asnajjs, mycket bättre än min lilla prydnadskanna...

Skolan tog officiellt slut i måndags. Sista lektionen innehöll kakor. MASSOR med kakor. Blev hur mycket somhelst kvar och ändå åt alla sig proppmätta typ.

Så nu är man arbetslös igen. Mitt sommarvikariat börjar inte förrän första juli så en hel månad är jag jobbfri. Jag kommer leva på lite och ingenting under hela nästa månad med andra ord då jag inte hade många timmar i maj. 12 stycken för att vara exakt. Därför ska jag till arbetsförmedlingen imorrn och höra ifall jag kan få bidrag från försäkringskassan/a-kassan (vettefan vilka det är som delar ut) under de dagar jag är sysslolös. Hoppas att det inte är alltför krångligt.

Utöver det så har Shin satt mig i hårträning. Barnmorskan gnällde över att jag gått upp en massa i vikt så det var på gränsen att jag inte fick några nya p-piller. Så nu har vi satt schema om rask promenad och jogging varannan dag utöver läskförbud och minimalt godisintag. Så nu får vi se hur snabbt det ger resultat.

Måndagens vikt: 95.3 kg Fuck.

// Grim